Бургас се включва в националната инициатива в подкрепа на момичето, нарязано с макетно ножче. За понеделник е насрочено шествие от 18 часа, което ще започне пред сградата на Съдебната палата. Събитието бързо набира съмишленици в социалните мрежи.

„Докога ще мълчим и ще приемаме, че щом жертвата не сме ние или нашите деца, то не е наша работа? Докога ще си затваряме очите пред жестокостта, в която живеем и ще се подчиняваме на изгнилата неработеща съдебна система, приемайки, че нищо не може да се направи. Зонта клуб Бургас се противопоставя на това мълчание и се присъединява към Националното шествие, което ще се проведе в повечето областни градове в България, като апелира за повече подкрепа и гражданска позиция от гражданите на град Бургас. Нека всеки да се присъедини към мирното шествие, за да покажем повече единство срещу насилието и безхаберието на институциите.“, заявяват инициаторите.

Шествието ще започне от площада пред сградата на Съдебната палата, ще продължи през ул.Александровска и ще завърши пред Община Бургас.