Петнадесетото издание на регата “Черноморец Бургас” завърши в Международния ден на моряка с празнична церемония и тържествено награждаване на призьорите.

В трите състезателни дни над 100 ветроходни яхти, изпълниха Бургаския залив и показаха високо спортно майсторство, сила и спортсменски дух.

Официалното закриване на регата беше уважено от Министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев, областния управител на Бургас проф.д.н. Мария Нейкова, кметът на община Бургас Димитър Николов, изп. Длъжността директор на Пристанище Бургас Диян Димов, к.д.п. Георги Събев , както и видни бургаски общественици.

Церемонията по награждаването на победителите започна с приветствено слово на Министъра на младежта и спорта доц. д-р Димитър Илиев, който поздрави за успеха всички състезатели в Регата „Черноморец Бургас“2023 и изрази радостта си да бъде част от българския ветроходен спорт.

Изключителна чест за всички състезатели, родители, граждани и гости на гр.Бургас бе да бъдат уважени и наградени от личности от такъв ранг. Усмивките не слизаха от лицата, а положителните емоции бяха на върха.

Яхтклуб „Черноморец Бургас“ благодари на всички за подкрепата и партньорството през годините!