В централата на Държавен фонд „Земеделие“ към Министерство на земеделието и храните кметът на Малко Търново подписа Договор за финансиране на дългоочакван за странджанската община проект. Той е за рехабилитация на водоснабдителната система и съоръжения в с. Граматиково, община Малко Търново.

Инвестицията е поредна след мащабния ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност на НЧ „Просвета – 1927“, финансиран от ФМ на ЕИП.

Настоящият договор се финансира от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г., по приоритет - Вода „Изграждане, реконструкция и/или рехабилитация на водоснабдителни системи и съоръжения в агломерации с под 2000 е.ж. в селските райони“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“

„Чрез възстановяването на водопроводната мрежа ще се осигурят по-добри условия за качествен достъп до чиста питейна вода на местното население. Обхватът на проекта е по протежение на цялата водопреносна мрежа (по всички улици) в с. Граматиково и предвижда и възстановителни дейности по настилката на улиците след приключване на дейностите по рехабилитация на водопровода.

Благодарност към колегите, вложили труд и усилия, за да бъде подписан този договор днес!

Да си пожелаем успешно и качествено реализиране!“, обяви кметът Илиян Янчев.