Стотици деца, преоблечени като цветя, калинки, птички шестват в центъра на Бургас днес с много усмивки и настроение както за тях, така и за техните родители и учители. Те се включиха в най-цветното дефиле, което преминава от сградата на Община Бургас до откритата сцена Охлюва в Морската градина. Малугани от много детски градини се включиха с много желание в парада.

Той е организиран от Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас и РИОСВ Бургас. Това е част от програмата на предстоящия „Зелен и спортен уикенд“ (12-14 май) и по случай Деня на Натура 2000.

Бургазлии имат привилегията да живеят в град, заобиколен от три езера (Атанасовско, Вая и Мандра) и Черно море, съвсем близо да са Странджа, Ропотамо, Велека, Камчия. Биоразнообразието е навсякъде около нас, дори в самия Бургас, защото той е единственият европейски град, в чието небе могат да се видят къдроглави пеликани и розово фламинго, Морската градина предлага голямо разнообразие от дървесни видове, а морето и езерата са обитавани от десетки видове птици и риби.

За голяма радост, това се осъзнава от учители, родители и самите деца, защото участници тази година са повече от 260 – от 23 бургаски детски градини и основни училища.