Катастрофа затруднява трафика по автомагистрала „Тракия“ в последния почивен ден.

Инцидентът е станал в района на 62-и км., посока София, съобщават очевидци в социалната мрежа.

От думите им не става ясно има ли пострадали и колко коли са се ударили. Разбира се само, че движението в района вече е сериозно затруднено.

„Тапа преди тунела на 62км посока София, лека катастрофа“, пише фейсбук потребител.

„Около 15-20 минути вече е тапата“, уточнява друг.

„Колоната се движи много бавно...“, добавя трети.

Междувременно от "Пътна полиция" разпространиха актуална информация за трафика по пътищата на страната към 16 часа.

Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от почивните дни след празника на 6 май. Екипи на "Пътна полиция" контролират и подпомаган движението. В София традиционно най-натоварени са входните пътни артерии, а именно булевардите „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, „Цар Борис III“, както и Околовръстният път и Северната скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма". Поради подмяна на ограждения в средната разделителна ивица движението по АМ Тракия в участъка от 120 до 135 км в двете посоки се осъществява поетапно в една лента, ограничено е движението по изпреварващата лента, като движението се осъществява по активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

По същата автомагистрала движението в участъка от 346 до 349 км. в посока София се осъществява с повишено внимание по активната и изпреварващата лента, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Ограничена е аварийната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по АМ Хемус в посока София от 35 до 33 км е ограничено само в изпреварващата лента за МПС над 3,5 тона поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при 33 и 34 км., като се осъществява по двете активни ленти.

Поради изграждането на пътна връзка за крайпътен обект при 422 км движението по АМ Хемус в участъка от 422 до 423 км в посока София се осъществява с повишено внимание. Скоростта е ограничена до 70 км/ч. и участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

На ГКПП – Капитан Андреево, Дунав мост 1, Дунав мост 2, Русе и Калотина няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на ГКПП – Капитан Андреево има около 300 свободни места. Не се наблюдава натоварване на трафика.

Към момента на всички входни артерии към София от АМ Хемус, Тракия, Струма се наблюдава интензивен трафик на вход към София с тенденция към засилване, без образуване на тапи и задръствания. Засега трафикът по АМ Струма в посока София в участъка от Симитли до Благоевград е интензивен, образувала се е към 6 км колона от автомобили, като от страна на МВР са предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване.

Към 16 часа няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.

От 0.00 часа до 15.30 часа днес на територията на страната са възникнали общо 49 ПТП, от които 15 тежки.

Министерството на вътрешните работи апелира към водачите:

-намалете скоростта;

-поставете предпазните колани;

-не предприемайте рискови изпреварвания и маневри;

-спазвайте ограниченията, въведени посредством знаци при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи;

-предприемайте пътуване единствено след като сте се уверили в техническата изправност на управляваното от Вас превозно средство.