Любимката на публиката Тони Димитрова даде много емоции за старта на тържествата в Камено за Гергьовден, който е и празник на града. Хората се забавляваха, плакаха и се радваха на хитовете на певицата.

Площадът пред сградата на Община Каменосе преобрази в истински фестивален град с изобилие от музикални, кулинарни развлечения, игри, впечатляващи шедьоври от захар и още много изненади.

Тази вечер беше открит мащабен фермерски базар с участието на местни производители. Ярка фолклорна програма с ТА „Здравец“, ФК „Кайлии“ и най-добрите млади танцьори на школите в цялата община ще съпътстват откриването на двудневния форум.

Утре изненадите предстоят.

Празникът на града ще започне 9.30 часа с традиционния велотур. В него ще се включват близо 70 деца в три възрастови групи. Веднага след това в 10.00 часа кметът Жельо Вардунски ще даде официален старт на тържествата, предшествани от водосвет за здраве.

И тази година жители и гости на Камено ще се насладят на уникални ястия с Фестивала на домашната гозба. А специални гости ще бъдат реалити звезди и шеф-готвачи. Творецът в захарното изкуство - Златина Луис, с множество престижни награди от Великобритания, Валентина Вълкова – Захарчето, победителка в „Хелс Китчън“ и Махмуд ал Байруми от „Мастършеф“ ще готвят на живо. Шедьоврите ще бъдат подложени на сериозна конкуренция от местните майстори на домашни вкусотии, които също ще представят в шатрите на площада своите кулинарни умения.

Специална роля ще изиграят и малките и млади гости на празника. Те ще могат да се включат в атрактивен уъркшоп, заедно с шеф-готвачите.

Пазителите на автентичните обичаи от СНЦ Каменовски традиции ще разгорят въглищата в самия център на града, където ще покажат майсторлъка на чевермето и ще приготвят цяло агне за всички гости. Няма да липсва и Гергьовския курбан за здраве.

Пиршества обаче ще има не само за очите и тялото, а и за душата. В 11.00 часа на откритата сцена ще започне концерт-спектакълът „Гергьовден е!“ на режисьора Пламен Каров, със специалното участие на ученици от СУ „Христо Ботев“ и ТА „Здравец“.

Фермерският базар ще остане отворен през двата празнични дни за всеки желаещ да се докосне до качествените продукти на местните производители.

А точно в 12.00 часа ще започне раздаването на празничния курбан.