Абсолютен фаворит за страната в категорията 5.-7. клас е Сияна Костадинова от 7. клас, която има 91 точки от теста и 97 точки от проекта и с финален резултат от 94 точки е на първо място с присъден златен медал.

От 279 проекта на областния кръг на олимпиадата до национален кръг бяха допуснати 30, сред които беше интерактивното решение на Сияна Костадинова от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ и Витомир Георгиев от СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен. Проектът е с името „Цветен свят“ и подпомага незрящи хора или такива с нарушено зрение. Решението включва cepия oт ĸoмпaĸтни и yдoбни интерактивни ycтpoйcтвa, с чиято помощ xopaтa c yвpeдeнo зpeниe мoгaт дa paзчитaт цвeтoвe, дa възпpoизвeждa знaчeниeтo нa бyĸви или дa зacичaт пoтeнциaлни зaплaxи. Системата е изработена от учениците с помощта на 3D принтиране, програмируеми платки и роботи.

До национален кръг от допуснатите 15 проекта от националната комисия в категория „Мултимедийни проекти“ от ОУ „Александър Георгиев-Коджакафалията“ бяха допуснати три проекта, които се представиха отлично в оспорвана надпревара.

Проект „Горската сладкарница“ на Мирая Костадинова и Димитър Стефанов от 5. клас зае шесто място, проект „Тайните на времето“ на Калина Обретенова и Светломир Краев от 5. клас е на девето място, а съвместният проект на шестокласниците Лора Дичева и Захари Николов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ зае тринадесето място.

В крайното класиране Мирая Костадинова е на 5-то място, Калина Обретенова – 9 място, Димитър Стефанов и Светломир Краев са на 12 място, Лора Дичева зае 14 място.

Ръководители на проектите са г-жа Даниела Христова и г-жа Таня Сребрева.

Националната Олимпиада по ИТ се провежда от 2002/2003 учебна година и включва три кръга: училищен, областен и национален (финален). Учениците от 5. до 7. клас се състезават в две направления: „Мултимедийни проекти“ и „Интерактивни проекти“. Националния кръг включва два етапа – тест и защита на проект. Общата оценка се получава след сумиране на оценките от двата етапа.