За три пожара, станали на 28 април, съобщават от полицията. При един от тях има жертва.

Около 09.50 ч. на същата дата в Районно управление - Карнобат е получено съобщение за горящ покрив на къща, разположена в село Житосвят, собственост на 75-годишен бургазлия. От инцидента изгоряла цялата покривна конструкция и първия етаж с пода на жилището. При извършения оглед в приземния етаж на къщата е открит трупа на бургазлията. Установено е, че смъртта е настъпила вследствие на пожара. Тялото на 75-годишния мъж е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ – Бургас. Няма данни пожарът да е умишлен. Причините за инцидента са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Карнобат.

Отново на 28 април около 08.43 ч. в Районно управление - Сунгурларе е получено съобщение за горяща къща в село Везенково, собственост на 63- годишна жена. Установено е, че инцидентът е предизвикан от самозапалил се комин на печка на твърдо гориво, вследствие на което се подпалила покривната конструкция. Огнените езици обхванали и изпепелили обитаваната от жената едноетажна жилищна постройка заедно с намиращите се в нея вещи. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци.

Около 20.34 ч. в Районно управление - Средец е получено съобщение за горяща къща на ул. “Алексей Мересев” №28 в града, собственост на 49-годишен мъж от Средец. Пожарът е потушен от три противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Изгорели са около 120 кв.м. дървени постройки, разположени в двора на къщата. По данни на собственика причина за пожара е необезопасена ел. скара. Точната стойност на нанесените от инцидента щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Средец.