Илон Мъск се обърна към Twitter в четвъртък, за да изрази своето противопоставяне на „прехода на пола“ за непълнолетни, добавяйки, че смята термина „cisgender“ за „клевета“.

Цитирайки шведско проучване, показващо, че “смяната на пола” не намалява склонността към самоубийство /явно някой идиот е твърдял обратното, б.м./ Мъск посочва своята позиция относно спорната процедура за непълнолетни. Той подчертава, че “трябва да изчакаме, докато индивидът стане достатъчно зрял, за да вземе собствени решения, преди други възрастни да направят постоянни, сериозни физически промени в него“.

Според шведското проучване, “транссексуалните лица със сменен пол и от двата пола са имали приблизително три пъти по-висок риск от смъртност по всякаква причина в сравнение с контролната група“, пише Мъск в публикация. ”... извършването на операция или химическа стерилизация на непълнолетни не печели нищо за намаляване на смъртността.”

“Моята позиция е просто, че трябва да изчакаме, докато индивидът стане достатъчно зрял, за да вземе собствени решения, преди други възрастни да направят постоянни, сериозни физически промени в него.“

След това той се обърна към аргумента сред трансактивистите, че ако едно дете не е „потвърдено“ в твърдението си за транссексуалност, то ще се самоубие. Той посочи, че данните в изследването не потвърждават това.

„[Между другото], смятам cisgender за обида“, добави той.

В друга публикация няколко минути по-късно Мъск коментира статия, в която се съобщава, че повече от половината майки с момчета, които имат разстройства на идентичността, са били диагностицирани с депресия или гранично разстройство на личността.

“Грижата, утвърждаваща пола, няма доказателства и основа в медицината, според проучване на британската организация с нестопанска цел Sex Matters.

“Потвърждаващият пола“ модел на грижа за тийнейджъри се основава на доказателства, които се разпадат при проверка“, казва групата. „Има убедителни доказателства, че този медицински път причинява физическо увреждане. Може да доведе до безплодие и загуба на бъдеща сексуална функция; сред множеството странични ефекти, здравето на костите страда.“ Sex Matters казва, че тези странични ефекти може да са приемливи, ако има значителни ползи за психичното здраве, но е установено, че тези ползи не съществуват.

„Може би има някои тийнейджъри, за които анализът на разходите и ползите работи – но нямаме доказателства, които да ни кажат кои от тях или при какви обстоятелства“, пише групата.

„Знаем, че физическите въздействия са значителни, а подобренията в психичното здраве са минимални.“

Около 20 процента от поколението Z вероятно ще се идентифицират в спектъра „LGBTQQIP2SAA“, а идентификацията „LGBTQIA+“ като цяло е станала много по-често срещана в Съединените щати през последното десетилетие, според проучване на Gallup от 2022 г. Над пет процента от американците на възраст от 18 до 30 години се идентифицират като „транссексуални“ или „небинарни“, според проучване на Pew Research Center, публикувано през юни.

Броят на диагнозите „полова дисфория“ на деца на възраст между 6 и 17 години в Съединените щати се е увеличил през последните години от 15 172 през 2017 г. на 24 847 през 2020 г., до 42 167 през 2021 г., според данни, публикувани от Ройтерс.

През 2017 г. е имало 1905 деца в същата възрастова група, 6-17, подложени на хормонална терапия, като през 2021 г. броят им е нараснал до 4231.

Въпреки съмнителните данни около практиката на „грижа, утвърждаваща пола“, особено за юноши, Съединените щати са „най-разрешителната страна“ за операции за смяна на пола на деца и лекарствени лечения за „преход“ на пола в сравнение с която и да е европейска страна, според проучване от Do No Harm.

Лекари, които наскоро говориха с Breitbart News, като поискаха самоличността им да бъде скрита от страх от обратна реакция, казаха, че има „перверзна“ структура на паричните стимули, изградена около прокарването на лекарства и операции за “транссексуални“ деца.

Пазарът на операции за смяна на пола в Съединените щати беше оценен на почти два милиарда долара през 2021 г. и се очаква да расте с общ годишен темп на растеж от 11,23 процента до 2030 г., според пазарен доклад на Grand View Research.