Много българи избраха да обединят почивните дни около 1 и 6 май, за да ги прекарат в Гърция. Техните планове обаче може да се променят заради планираните за утре масови стачни действия, които съвпадат и с официалното откриване на новия туристически сезон в Южната ни съседка.

Очаква се моряците да спрат работата на пристанищата и всички кораби и фериботи да останат на място в продължение на цяло денонощие.

Повечето българи се придвижват с колите си до водните участъци, но за достъпа до островите разбира се разчитат на морския транспорт.

В случай че сте планирали придвижване с ферибот, е полезно да имате предвид възможностите, с които разполагате. За тях напомня онлайн платформата „Ние, потребителите“.

Ако сте закупили билет за пътуване с ферибот или кораб, компанията най-вероятно вече ви е уведомила за преустановяването на работата им заради предстоящата стачка.

Тези от вас, които все още не са взели билета си на хартия, да не го правят, а да поискат да го анулират и да получат парите си обратно. В случай че билетите вече са у вас, трябва да ги върнете и да подадете заявка за възстановяване на сумата.

Възможен вариант е да опитате да промените датата на пътуването, но имайте предвид, че разписанията на фериботите в дните след стачката също могат да бъдат засегнати. Опция е и да презаверите билетите за следващото посещение – свое или на близки и познати, тъй като хубавите месеци предстоят.