Питбул нападна и нахапа колоездач в Пловдив. Пострадалият мъж е с разкъсана ръка. Инцидентът се е случил в центъра на града на метри от болница „Васил Априлов”.

„Кучето беше с повод, но нямаше намордник. Аз трябваше да спра пред тях, за да можем да се разминем. Спирайки, без никакъв сигнал, кучето без да лае или да джафне по някаква причина, скочи мигновено и ме захапа за ръката. Видях, че парче от дланта на ръката ми е разкъсана”, разказа потърпевшият.


Той твърди, че не е провокирал кучето, а собственичката гледала безучастно. „Беше шокирана, ококорена. След като кучето ме пусна, след десет секунди, тогава попита: „Ама ухапа ли ви?”. Това ми беше странно и показах раната. Хвана се за главата. И каза: „Ей сега ще дойда” и тръгна някъде и повече не се върна”, допълни пострадалият.

Съпругата на Деян публикува пост в социалните мрежи със записи от охранителните камери в района, за да издирят собственичката на кучето. „Защото днес е моят съпруг. Да, раната не е някаква голяма, но утре, при разминаване с дете, което си играе, кучето може да реши да нападне и него”, коментира Стефана Иванова.