Делегатите на XI-та отчетно-изборна конференция на Синдикален регионален съюз КТ „Подкрепа” Бургас препълниха залата на Дома на Нефтохимика. Събитието, подготвяно в продължение на 4 месеца, мина при перфектна организация и с участието на 188 делегати, определени по стриктни критерии от комисия. По време на конференцията председателят на СРС „Подкрепа” Бургас Иван Костадинов и неговият екип дадоха отчет за дейността си и бяха избрани за нов четиригодишен мандат. Това не е изненада предвид отличните резултати, които организацията постигна, особено в последните години.

„В отчета представих основните моменти от мандата – проведените протести, създадените нови организации в различни браншове, събитията, в които сме участвали. Лично аз съм радостен, че организацията се разрасна. Само за последните 2 години имаме 26 нови структури. Това обаче е както радостно, така и задължаващо. Задължаващо, защото голяма част от тях идват, понеже имат проблеми. Радостното е, че те виждат в нас последна инстанция – синдикатът, който може да им помогне. И аз смятам, че досега на всички, които са ни потърсили, сме успели да помогнем – може би не изцяло, но винаги сме правили възможното. Именно и поради тази причина сме предпочитани”, заяви Иван Костадинов. След като делегатите го преизбраха, той заяви, че с екипа му ще продължат да работят в същия дух и ще помогнат за учредяването на още организации. За зам-председател на СРС „Подкрепа” Бургас отново бе избран Огнян Маринов, а за регионален секретар Антония Тодорова.

Сред гостите, уважили отчетно-изборната конференция, бяха президентът на КТ „Подкрепа” инж. Димитър Манолов, икономическият съветник на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова, председателят на Синдиката на административните служители КТ „Подкрепа“ Кремена Атанасова, председателят на Национална федерация „Култура” КТ „Подкрепа” Кирил Бинев, председателите на: СРС „Подкрепа” Пловдив - Атанас Кръстев, СРС „Подкрепа„ Стара Загора – Михаил Михайлов, СРС „Подкрепа" Ямбол – Мария Маджарова. На събитието присъстваха и директорът на Дирекция Инспекция по труда - Бургас Пвалин Васков, както и директорът на Дирекция Регионална служба по заетостта – Бургас Пенка Кирилова.

"За мен е удоволствие да присъствам на вашата конференция. Това, кoeто много ме радва, е че СРС Покдрепа Бургас е една от най-добре развиващата се синдикални организации. Това е важно, защото задача N1 в тези бурни времена e да запазим себе си. Всички виждаме, че живеем в един бурен свят и хората трябва да намерят възможнoстта да се преборят, да намалят тежестта върху себе си. Eдинственият начин това да се случи е синдикализацията и да бъдем единни. Приветствам това, което правят колегите от Бургас, така че винаги могат да разчитат на помощта на конфедерацията”, заяви Димитър Манолов. Той сподели, че с Иван Костадинов са приятели от 1992 г.