Благотворителен концерт за набирането на средства за изграждането на храм в село Драганово се превърна в прибежище за чистата, искрена и дълбока вяра в светлината на праведното дело. Събитието, което се проведе в Конгресния център в Бургас, отхвърли прагматизма на светската суетата като самоцел. И във време на социално и политическо разделение, разкри неоспоримата истинност в християнските учения - чудото трябва да бъде от вяра, а не вярата от чудо.

„Аз наистина вярвам, че ако си дал - не си живял напразно. И съм щастлива да видя толкова много хора, които мислят като мен. Защото вярата е тази, която е крепяла българина през вековете. Вярата е тази, която ни кара да се изправим и да продължим напред, когато сме на дъното на пъкъла“ - С тези думи Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова се обърна към 400-те гости на събитието- духовници, магистрати, кметове от целия регион, ръководителите на държавни институции, представители на бизнеса. Снощи всички те дадоха пример за духовно единение за издигането на храм в Драганово - за молитва, утеха и пробуждане.

"Може би вярата е тази, която доведе при мен на 15 август 2022 г. кметът на Драганово – Исмет Реджеб, свещеникът на Драганово, г-жа Йовита Григорова и част от църковното настоятелство. Аз подарих сърцето си за тази кауза. Виждам, че и вие сторихте това“, каза проф. Нейкова.

„Нещата не се случват. Те се постигат с усилията и амбицията на всички нас. И по този начин ще сбъднем мечтата и на 93-годишната баба Таня от село Драганово, която чака с нетърпение 15 август. Тогава по Божията воля, спокойно можем да осветим и открием храма“, каза още проф. Нейкова, под чийто патронаж се провежда кампанията.

За благотворителния концерт в Бургас пристигна министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който не скри емоциите си: Не знам кога ще стане храмът – физическият храм, но вие сте направили нещо по-важно. Вие сте построили храма в сърцата си и Ви благодаря! За мен беше привилегия да бъда с Вас“.

На сцената излязоха Тони Димитрова, вокално трио DЕJA VU, дует „Бургас“, Василена Чернаева, ПФА „Странджа“, хор „Трепетлика“, ДВГ „Изгревчета“, ТК „ЛУКОЙЛ Нефтохим“, КСТ „Бургас-1975“, КСА „Нефтохимик-2011“, Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ – Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и др.