Късо съединение в стая на хигиенистките е довело до пожара, заради който ученици и предагози бяха евакуирани тази сутрин. По решение на директорите на СУ „Иван Вазов” и Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" в Бургас, които делят една сграда, денят ще е неучебен. В момента тече оглед.

„Сигнал за пожара е получен в 08:40 ч. тази сутрин. Изпратени са първоначално два екипа, които на място са установили, че гори стая на третия етаж. След това са изпратени още два екипа или общо 4, които са ликвидирали огъня. Изгорял е един от ъглите в стаята на служителите, които се занимават с почистването. Причината е късо съединение”, заяви за Бургасинфо комисар Николай Николаев - директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението, който бе на място.

„Алармата се включи между първия и втория час. Никой не знаеше какво става, първоначално си помислихме, че някой пуши в тоалетната. По коридорите имаше само миризма, не видяхме пушек. Класната ни каза да излизаме навън. Не се притесняваме”, споделиха ученици. Едно от момичетата дори каза, че навремето нейното училище в Карнобат е изгоряло до основи.