Представители на Богословския факултет на Софийския университет гостуваха на Центъра за подкрепа на личностното развитие. Поводът е новооткрития филиал на висшето училище, в който ще има нови специалности през следващите години.

Доц. д-р Полина Спирова и доц. д-р Златина Каравълчева посетиха ОУ „Георги Бенковски“ заедно с директора на ЦПЛР - Бургас Пепа Ангелова и Атанасия Петрова - организатор и учител в ЦПЛР, където присъстваха на учебен час в кабинета по православие с учител Таня Христова.

Темата бе Благовещение. Второкласниците показаха отлични знания и нарисуваха специална картичка за майката. Следващото посещение се проведе в ДГ „Звездица Зорница“ в „Стаята на доброто“. Учителят Камелия Данева представи урока за Благовещение, адаптиран за деца.

Кабинетите по религия – православие, и стаите на доброто са част от общинската програма по религия – православие с автор доц. ст. ик. д-р Захарий Дечев.

Следващото посещение бе в Неделното училище към храм „Свети Иван Рилски“, където Атанасия Петрова разказа за дейността в училището, тържествата в храма, за националните и епархийски конкурси на ЦПЛР-Бургас и часовете в училищата и детските градини, където тя преподава.

Гостите останаха очаровани от посрещането и се надяват на нови творчески срещи с цел укрепване на вярата и подпомагане духовното израстване на децата в община Бургас. Пожелаха си успех в християнските добродетели и дългогодишно сътрудничество.