Един дълъг и наситен житейски път днес достигна до своя край, почина един от предишните кметове на Малко Търново г-н Кирил Еленчев, почетен гражданин на нашия град. Това съобщи кметът на странджанската община Илиян Янчев.

През последните години имах възможността, с уважение и интерес, да общувам с него по един или друг повод. След всяка среща се чувствах като ученик след урок. Начинът, по който умееше да разказва своя живот и всичките си перипетии, държеше интереса на всички ни изострен и изграждаше респекта ни към неговия опит.

Аз без Странджа и Малко Търново не мога да живея“ е казал, когато са му предложили работа в София и се е прибрал в родното градче, за даде усилията и знанията си за него. Хубаво е, че през последните години издаде няколко книги за различните периоди от живота си. През ноември отбелязахме 96-я му рожден ден, беше усмихнат, очакваше гости. Говореше с толкова любов за своето минало, за града, за Странджа, за хората...Дано пътят на душата ти бъде светъл и да почиваш в мир, бай Киро!Поклон пред паметта за теб! Ще те помним.“, заяви Илиян Янчев.