Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на кучето Мечо се проведе в редица градове на страната. Участниците настояват за ефективни присъди за насилниците на животни.

В Пловдив протестиращите заявиха, че искат общественото внимание да се насочи към Закона за защита на животните и неговото прилагане.

"Тук сме за ефективни присъди, за промяна в закона. Не ни удовлетворява три години за човек, който десет години малтретира и проявява насилие към животни.

Те също имат право да живеят нормален живот и според всички нас просто е недопустимо да живеем сред такива хора", заяви пред БНТ Михаела Танчева, организатор на протеста в Пловдив.

"Да защитим безгласните, това е нашата цел, пътуваме специално от Чепеларе всеки път за всеки протест. Мисля, че каузата си заслужава.

Всяко едно насилие, без значение към животно, към човек, към дете, всяко едно насилие трябва да бъде адекватно наказано.

Трябва да си излежават присъдите, да се спазват законите, никой няма право да наранява никой. Това е – глоби и зад решетките, такива хора нямат място сред нас", добави Теодора Тасева.

"Всеки един случай ме докосва, изживявам го, затова съм тук в подкрепа на животните и се надявам с протести, с повече хора, с повече гласност да направим нещо за тях", каза Кристина Рускова.