От сърце благодаря на всички онези 605 души, които се включиха в подписката срещу откритата процедура на Областният управител Бургас, за поставяне на преместваем обект (бар- заведение) върху скалния бряг на плаж Нестинарка, гр Царево! Безкомпромисната ви позиция постигна ефект. Областният управител проф. Мария Нейкова вече прекрати процедурата за отдаване под наем за срок от десет години на терена с размер от 405 кв. метра, разположен върху Скалите. Това съобщи общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Преди седмици той и бившият председател на Общинския съвет Даниел Скулиев започнаха подписка срещу изграждането на обекта, както дадоха и публичност на започналата процедура.

„Щастлив съм, че проф. Нейкова отстъпи крачка назад и морския бряг ще остане непокътнат.

Да, вярно е, че тя се позовава в своето решение на друг сигнал, но в мотивите си, се позовава на нашите съображения и притеснения, включени във възражението, което входирахме заедно със събраните подписи.

Винаги съм се радвал, когато държавните институции се вслушат в предложенията и притесненията на хората.

А този случай е точно такъв.

Изказвам и благодарност на зам. областният управител г-н. Пламен Янев, който дойде на место, запозна се със ситуацията, с притесненията на местните хора, дори се противопостави на някой от тях, но в крайна сметка заедно постигнахме този резултат.

Поздравявам и всички Вас, защото за пореден път показахме, колко сме силни, когато се обединим в Царево за една обща кауза.“, добави Пейчев.