На 8 март милиони жени по света ще бъдат усмихнати с обич, топли прегръдки и цветя. Но на 8 март, стотици жени в нашата малка България ще стоят със свито сърце, чакайки един насилник да се прибере у дома, да ги погледне като лична собственост и да започне празника, един по-различен празник на примитивната мъжка сила над крехката, нищожна жена!

За това, жените мотористи избраха „До теб сме“ на 8 март! В едно малко населено място- Община Мирково. Смятаме по категоричен начин да изразим своята позиция за не насилие и равенство, за постигане на психическо и физическо здраве сред жените, жертви на насилие. Да заявим твърдо отношение на загриженост към жертвите на насилие, защото не ни е безразлично какво се случва с жените, които са пострадали или могат да пострадат.

Срещата с жените от Община Мирково ще стартира в 13.00ч., тя е с отворен формат и в нея могат да участват жени и момичета от Мирково и съседните населени места. В дискусионният форум ще се засегнат теми, свързани с Кампанията срещу, домашното насилие „До теб сме“, как да разпознаем жените, жертви на насилие, какви са първите неотложни стъпки за взаимопомощ и къде има полезна информация, защо не трябва да мълчим, безопасно на пътя, безопасно и в къщи и др.

Национално сдружение на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered Bulgaria“, Община Мирково и Европейски център за транспортни политики организират дискусионен форум „До теб сме в Мирково“, част от Национална кампания срещу насилието над жени „До теб сме“!

Жените, загинали при домашно насилие, не са “черна статистика”!

Те са неповторими хора, които сме изгубили завинаги!