Днешното заседание на Общинския съвет в Бургас започна с молба от съветника Даниела Божинова колегата й адв. Иво Баев повече да не стои до нея. Двамата бяха избрани от квотата на "Демократична България Обединение" / ПП "Зелено движение"”. Адв. Баев обаче напусна ДСБ и изненадващо оглави областната структура на СДС Бургас, след като досегашните членове бяха изключени от националното ръководство преди година под претекст, че не са платили членския си внос. И така докато емблемите на сините в морския град се опитваха да възстановят правата си, националното ръководство, срещу което те не веднъж се обявяваха, спомогна за съставяне на нови структури.

Повод за днешното недоволство на Божинова бе, че адв. Иво Баев не е заявил желанието си да се разграничи от ДСБ и в Общинския съвет.

„В деловодството на нашия ОбС не е постъпило официално волеизявление, с което адв. Иво Баев да уведоми всички нас относно своята нова политическа принадлежност и относно това, че желае да напусне Демократична България в качеството си на съветник от тази партия към този момент. Поради това аз не съм предприела никакви действия”, заяви председателят на ОбС проф. Севдалина Турманова.

„За да разсеем всякакви съмнения и излишни умувания - още преди повече от 10 дни съм напуснал ДСБ с официално изявление, което е и публично оповестено, а от няколко дни съм общински председател на СДС в Бургас. Мисля, че местата не са някакви определени по партии или по каквото и да е, аз съм ибзран от избирателителите на Демократична България, моите ангажименти като общински съветник продължават да се изпълняват , освен това съм достатъчно чистоплътен, за да стои всеки до мен”, каза адв. Баев. Въпреки това обаче Даниела Божинова заяви, че не иска да стои повече до него.

Къде ли би отишъл адв. Иво Баев дори да беше напуснал банката, определена за "Демократична България Обединение" / ПП "Зелено движение"”? Той има политическа сила - СДС и затова едва ли може да се каже, че ще е независим. От друга страна СДС вече има двама общински съветници, избрани с гласовете на сините.