Спортистите на Бургас се обединиха в подкрепата на 7-годишния Стефчо, който е изправен пред най-голямото изпитание в живота си.

След катастрофа на 1 ноември 2022 г. той получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Направени са консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със специалисти и необходимата апаратура за извършване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо все още очакват оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.

Клубовете в града, с подкрепата на ръководството на ПК „Парк Арена ОЗК“ и Община Бургас, организират „Щафета на доброто“.

Събитието ще се проведе на 26 февруари в „Парк Арена ОЗК“ от 15.00 часа. Спортните клубове и гражданите на Бургас, които проявяват съпричастност, ще могат да се включат в щафетно плуване, кондиционни тренировки, лицеви опори и други спортни предизвикателства.

Щафетата ще включва базови спортни упражнения и не изисква специални спортни умения по вид спорт. Това ще даде възможност на всеки, който иска да помогнe на каузата, да се включи в нея. За участие ще има минимална такса от 7 лв., а събраната сума ще се дари на семейството на Стефчо, за да успеят да заплатят разходите по неговото лечение и той отново да проходи.

Моля, желаещите да заявят своето участие на посочените телефони:

Михаил Попов -0887753900

Недка Кирякова – 0896830843

Йован Атанасов - 0894365272

https://facebook.com/events/s/щафета-на-доброто/1313149225899594/