180 часа след мощното земетресение, от развалините в град Хатай беше изваден тийнейджър. 13-годишното момче е в съзнание и на кадрите се вижда как стиска ръката на един от спасителите.

Откриването на оцелели във втората седмица след бедствието е истинско чудо. По-рано през деня от развалините в град Адъяман беше извадено малко момиченце. То е прекарало 178 часа под рухналата сграда. Преди него, отново в Хатай, спасиха възрастна жена.

Въпреки тези емоционални моменти, спасителите казват, че работата им е предимно мрачна и тъжна. Извадените тела са много повече от единиците оцелели. А много хора още са в неизвестност.

„Днес е осмият ден. Никога не трябва да се отказваме, но повече оцелели едва ли ще открият. Оттук нататък на оцелелите трябват домове. Трябва психологическа и финансова помощ”, заяви Чингиз Карадаг, жител на град Адъяман.

„Поне да бяха построили здрави сгради. Трябва да се направи сериозна проверка. Човешкият живот няма никаква стойност тук. Чувстваме се напълно безсилни”, казва Салиха Полат, жителка на град Адъяман.