Кметът Иван Алексиев внесе докладна записка до Общински съвет – Поморие с предложение да бъдат дарени 10 000 лв в полза на Република Турция. Средствата ще са в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в южната ни съседка, изправило стотици хиляди хора пред изпитание.

„Такива трагични събития винаги ни карат да се замислим, че природата е по-силна от нас и че всичко, което сме градили, може да рухне в един миг. Най-лошото обаче са не огромните материални щети, а фактът, че хиляди хора загубиха живота си след това бедствие, хиляди семейства осиротяха… Подобни земни трусове всъщност разтърсват цялото общество из основи и ни припомнят, че трябва да си помагаме и да сме единни. Сумата не е висока, но много хора се обединиха около каузата, а аз вярвам, че когато сме много и малкото е от голямо значение.“, сподели кметът Иван Алексиев.

Предложенито ще бъде гласувано в 16.30 ч. на 13.02.2023 г. /понеделник/ на извънредна сесия, която председателят на Общински съвет – Поморие Адам Адамов вече свика.