Наемателят на един от символите на Морската градина в Бургас, който помнят поколения бургазлии - Гъбката, съобщи тъжна вест за нейното бъдеще и разпали десетки коментари в социалните мрежи. Той твърди, че е получил писмо да я премахне и написа, че Бургас може да се сбогува с Гъбката.

„Във връзка с появили се инсинуации, Община Бургас заявява, че Гъбка в Морската градина е имало и ще има. Обектът е там от десетилетия. Но той никога не е завеждан документално като общинска собственост. Нещо повече. Именно за да остане на мястото си, Община Бургас е дала възможност да се наема земята под Гъбката. Въпреки че е на територията на Морската градина. А нея Община Бургас пази строго от автомобили и голям брой заведения.“, отговориха от Община Бургас.

От общинския пресцентър поясниха, че наемателите на тази площ са се сменяли през годините, но никой не е посягал на Гъбката. „На 28 февруари изтича срокът на разрешителното за стопанисване. Така че на комисията по чл. 56 предстои да реши дали там ще работи същият или нов наемател. Тя е съставена от общински съветници и общински служители. При хипотезата, че бъде избран нов наемател, а старият – г-н Рауф Сабах – реши да премести сегашната Гъбка, в новия договор ще бъде заложено изискване там да бъде поставен обект с абсолютно същия вид и параметри.“, обясниха от Общината.