"Това си е моето дете. Не знам защо така се е случило с другата жена, техен проблем", това заявява една от майките, чиито деца бяха разменени, пред камерите на Bulgaria ON AIR.

3-месечната Ванеса, която все още е при майката Севда Михайлова, расте в тежки условия - къщата е порутена, със счупени прозорци, а дворът е мръсен. Виждат се и висящи кабели.

Малката Ванеса е най-голямата радост на Севда до момента, в който в дома й идват полицаи и й съобщават, че детето най-вероятно е сменено в болницата и всъщност не е нейното.

"Сигурна съм, че това е детето, което аз родих и с което си тръгнах от болницата. Това, че те твърдят, че не е така, си е техен проблем", категорична е родилката. Тя твърди, че й е направен ДНК тест.

"Извикаха ме в СДВР, дойдоха и ми казаха, че трябва да отида там. При тях бяха тестовете. Ще си направя и аз, няма да се откажа", коментира тя. "В шок съм, как да не съм, като всяка една майка, прибрах се с рев. Но съм сигурна, че това си е моето дете, ще си направя тест."

Попитана дали при изписването нейната гривна и тази на детето са били еднакви, тя отговори: "Беше, но същия ден на изписването я качих горе, за да могат да я облекат за изписване, дадох дрешките, слязох долу за документите да се разпиша, не се усъмних изобщо, че ще има такова нещо."

Брат ѝ сподели, че жената се чувства зле и не иска да говори пред камери. Самият той - също.

"Зле е, това е. Какво да ви кажа? Реве си вътре за детето. Друго нищо не мога да ви кажа", заяви пред БНТ братът на Севда.