Диско легендата Прешъс Уилсън ще бъде голямата звездна в Новогодишната нощ в Бургас. Тя пристига в компанията на две бек вокалистки и своя мениджър по покана на Община Бургас. А публиката ще чуе най-големите хитове от работата ѝ с групи като Eruption и Boney M, както и от времето на соловата ѝ кариера.

Община Бургас и кметът Димитър Николов канят жители и гости на града да се повеселят заедно на площада в новогодишната нощ. "Беше трудна година. Нека я изпратим с усмивка, а новата да посрещнем с надежда и заредени с добра енергия", казват организаторите.

Както на Никулден, така и на 31 декември основните празнични събития в Бургас ще на сцената на пл. „Тройката“, близо до градската коледна елха. Там през целия месец има занаятчийски базар и къщички, в които се продават храна и вино.

Началният час на празничния новогодишен концерт е 22.30. Тогава ще започне подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye.

В полунощ ще има празничен фойерверк и ще прозвучи химнът на Република България.

След това на сцената ще излезе оркестър „Странджа Бургас“ със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада ще се извие традиционното българско хоро.