На какъв етап е процедурата по одобряване на този парцеларен план, предвиждащ изграждането на брегозащитно съоръжение на плажа на Ахтопол, община Царево, и на каква стойност ще възлезе строителството на този обект? Този въпрос е задал Богомил Петков – депутат от „Продължаваме промяната“, към служебния министър на регионалното развитие Иван Шишков. Инициативата му идва след среща с общинския съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев.

„Потърсих съдействието на бургаския народен представител Богомил Петков по казуса с буната в Ахтопол. Срещнах се с него в Народното събрание, запознах го с това колко е важно брегоукрепването за поминъка на хората, колко е важно това съоръжение за опазването на плажната ивица, а накрая му предоставих всички важни подробности по случая. Г-н Петков запретна ръкави, захвана се с разрешването на проблема и днес стана ясно, че като първа стъпка той е входирал запитване до служебния министър на регионалното развитие и благоустройството, с което настоява да получи отговор на какъв етап е работата по одобряването на парцеларния план на брегоукрепителното съоръжение и каква ще е стойността на проекта.

Между другото, хубаво е хората в Ахтопол да знаят, че работата по парцеларния план е започнала през 2018 год., но до момента никой в нито един момент не ни е казвал какво се случва.

Хубаво е това, че един народен представител реши да скочи в дълбокото заедно с мен и с всички останали хора, които от ден първи работим по този казус.
И ви обещавам, че заедно ще предизвикаме още хубави новини, свързани с буната в Ахтопол.
Най-малкото... няма да се задоволим с едно питане и с едни министерски отговор“, обяви Пейчев.