Хасбулла Магомедов, известен още като "Мини Хабиб", е роден през 2003 година в Дагестан, Русия и към днешна дата той е на 19 години, но е висок само 99 сантиметра и тежи скромните 16 килограма. Причината - генетично заболяване, което обяснява и детските черти на лицето му.

Въпреки това за отрицателно време Хасбулла успя да завладее света на социалните мрежи и към момента има повече от 2,4 милиона последователи в Instagram и Tik Tok.

Всекидневно социалните мрежи предлагат нова продукция от Хасбулла - мъникът като мафиотски бос запасва пистолет, който е почти колкото него, на джет, опитва се да се качи на огромен "Мерцедес" и какво ли още не.

Как Мини Хабиб превърна генетичното си заболяване в най-силното си оръжие?

Голяма част от вниманието, което Хасбулла бързо си спечели в социалните мрежи дойде, след като призова на ММА двубой момче със същото генетично заболяване Абду Розик.

Двамата искаха да се изправят на арената, за да докажат кой е най-силният "малък човек". Битката обаче така и не се състоя, тъй като Спортната асоциация на малките хора в Русия определи двубоя като "неетичен".

Въпреки проваления мач, славата на Хасбулла не помръкна и за миг, дори напротив. Само за две години целият свят започна да говори за него. Така Мини Хабиб не само превърна генетичния си недъг в свое оръжие, а и дръзна да предизвика на двубой ирландския ММА боец Конър Макгрегър.

Двамата дори си размениха няколко предизвикателни реплики в профилите си в Twitter, където се усещаше истинско съперничество, независимо от разликите помежду им.

В ранните етапи на своята слава и още преди да покаже страстта си към бойното изкуство ММА, Хасбулла демонстрира горещия си характер. А сега, освен забавно видео съдържание, той споделя свои снимки на екзотични места, заедно с такива, на които стои до редица суперавтомобили.