Образувано е досъдебно производство за ПТП по непредпазливост по повод катастрофата с два джипа на жандармерията, която стана днес край Царево, каза прокурор Мария Маркова от Районна прокуратура-Бургас. Тя потвърди версията, че единият автомобил е пътувал от работа нощна смяна, прибирайки се към съответните квартири, където са настанени служителите, а другият автомобил – който е следвал да застъпи дневна смяна. „ПТП-то е на прав участък, при сравнително нормални атмосферни условия, извършват се нормалните процесуално-следствени действия, назначават се експертизи, разпитват се свидетелите, очевидци на инцидента. Пътуващите в двата автомобила са пострадали, намират се в УМБАЛ-Бургас. Към момента състоянието им не позволява да бъдат извършени процесу,ални-следствени действия. Взети са кръв за алкохол и наркотици. Работи се по различни версии. За причината може да се говори единствено в момента, когато излязат заключенията от съответните авто-технически и съдебни експертизи.

Версиите могат да бъдат няколко, като едната е заспиване, знаейки, че служителите на жандармерията обсужват територията на Малко Търново и работят при значително висок интензитет и натовареност, преглежда се и версията за евентуална техническа неизправност на пътно-транспортното средство, предполага се и версията и наличието на човешка грешка. Но е много рано да се говори за това.“, каза прокурор Маркова.

Още не се знае скоростта на автомобилите.

Както вече съобщихме, пострадалите служители са командировани от Жандармерията в Кърджали, били са настанени на квартири.