За 24 часа по закона за МВР късно вечерта в неделя е бил задържан водачът на сръбския автобус, който самокатастрофира на магистрала „Тракия“. Той не е пострадал при инцидента, съобщават от прокуратурата.

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение. По неизяснени обстоятелства автобусът е напуснал платното и влязъл в канавката, обясниха разследващите.

„Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус с 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата.

Част от пострадалите са били насочени веднага към МБАЛ Нова Загора, повечето са транспортирани към старозагорската УМБАЛ „Проф. Д-р. Стоян Кръстевич. 9 от пострадалите са малолетни – между 7 и 12 години, три са непълнолетни – във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през центъра на медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. „Днес ще бъде уведомена и дирекция „Социално подпомагане” с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България”, обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Късно снощи автобусът беше изтеглен от мястото на инцидента. Предстои повторен оглед на местопроизшествието. Снощи на мястото на инцидента пристигнаха и главният прокурор Иван Гешев и заместникът му Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.