Театър Българска армия и Културна организация „Арт ателие” представят „ Кафе с претенция”. Автор: Георги Марков, постановка: Иван Урумов, сценография и костюми: Нина Пашова, музика: Дони - Добрин Векилов.

Участват: Иван Радоев, Моньо Монев, Юлиан Вергов.

Комичният сюжет на „Кафе с претенция” ни пренася в София през 1966г. в апартамента на Милчо (Юлиан Вергов) – 43-годишен, началник на рекламно бюро. Намираме го там заедно с „авера му” – 43-годишния Милко (Иван Радоев). Тече трескава подготовка в очакване на две дами, заговорени случайно през деня, на кафе по „Раковска” ... Напътствията на доста по-опитния в свалките Милчо почти вдъхват кураж на Милко, който макар и архитект е довел кариерата си до заветната длъжност „завеждащ техническата документация на службата”, а по отношение на жените е крайно неопитен. В кулминацията на подготовката, в апартамента пристига, неканен и третият им приятел – 43-годишният Минко (Моню Монев), научен сътрудник по старобългарски. Неговото съкровено желание е да избяга от „семейния уют”, в чиито окови скоро е попаднал и да пийне с приятелите. Тази вечер и нейната неочаквана развръзка пораждат куп нелепи и смешни ситуации.

Една, на пръв поглед, непретенциозна среща, напомпана с много претенция.

Спектакълът ще се играе на 20 юли от 19.30ч. На сцената на Куклен театър Бургас. Билети се продават на касата на Часовника. За резервация и повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева –организатор /Арт ателие/.