30-годишна жена намушка няколко пъти 8-годишното си дете. Случаят е от пловдивското село Желязно. Майката също е в тежко състояние, тъй като наранила и себе си.

Около 9,20 часа във вторник, на тел. 112 е бил подаден сигнал, че майка и дете се намират в безпомощно състояние. Близки на семейството извикали линейка, която откарала пострадалите в болница, но момиченцето издъхнало по пътя.

Криминалисти установяват, че 30-годишната жена е намушкала с нож няколко пъти детето и след това е направила опит да се самоубие. Тя е транспортирана до болница, с опасност за живота е и ѝ предстои операция.

Майката се грижила сама за детето, а съседите ѝ са в шок от случилото се.

„Майката е наръгала детето и след това себе си. Никога не са ме търсили за съдействие или да искат някаква помощ от мен”, обясни кметът на с. Желязно Валентина Узунова.

„Имаше психични проблеми”, посочи Димитър, който е техен роднина.

„Много хубаво момиче, завърши висше. Гледаше си детето с голяма любов. Просто съм шокирана”, сподели жителят на Желязно Атанаска Колева.

Все още не е ясно каква е причината за агресията. По случая има образувано досъдебно производство. Уведомена е Окръжна прокуратура Пловдив. Работата по случая продължават разследващи от РУ - Труд.

Източник и кадър Нова тв