Кметство Ахтопол обяви сметка за дарение за закупуването на сглобяема къща за останалия без дом след пожар Тодор Тодоров от морския град.

„На 26.02 изгоря къщата на Тодор Захариев Тодоров, който живее на ул. Яна № 10. От тогава насам е задвижена процедура по подновяване на личните документи на Тодор, които изгоряха в пожара. С издадените му документи на 01.04 беше открит 3-месечен срочен депозит към банка ЦКБ АД Клон Черно море, в който ще се набират средства за закупуването на сглобяема къща, в която Тодор да живее. Сумата ѝ възлиза на 15 350 лв, в която са включени и транспортните разходи от Бургас до Ахтопол. Пълната оферта от фирмата-изпълнител можете да разгледате от прикачените снимки.

Кметство Ахтопол поема ангажимента да подготви терена за поставянето на сглобяемата къща, което включва премахването на съществуващата постройка и прекарване на ВИК и Ел. инсталация, към които ще бъде включена къщата. Всеки, който желае да помогне на Тодор, може да го направи като преведе сума по описаната по-долу сметка.“, обявиха от кметство Ахтопол.

Общинският съветник от Царево Емил Пейчев реагира емоционално, тъй като още преди месец представителите на опозицията внесоха предложение в местния парламент, с което настояваха Тодор Тодоров да бъде настанен в общинско жилище, както и да му бъде отпусната финансова помощ. След направена почивка, в която мнозинството се запозна с внесената докладна записка, тя не беше включена в дневния ред тогава. Обяснението беше, че не това е редът за настаняване в общинско жилище и че администрацията вече е предприела действия за подпомагане на мъжа.

„Смятам, че още тогава трябваше да се отзовем в помощ на Тодоров, който е съвестен човек. Обяснението от ръководството на Общината беше, че са предприети мерки. Сега виждаме, че такива или няма, или са недостатъчни. Това ли е помощта на Община Царевво – дарителски сметки и нищо повече.“, коментира Емил Пейчев.

Депозитна сметка:

ЦКБ АД Клон Черно Море

IBAN: BG16 CECB 9790 20F1 1445 00

BIC: CECBBGSF

Титуляр: Тодор Захариев Тодоров