Спазвайки традицията и тази година екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ Поморие получи от кмета Иван Алексиев подарък, красива кошница с почерпка и поздравителен адрес. Поводът е Денят на родилната помощ – професионален празник на акушерите и гинеколозите, наричан по стар български обичай „Бабинден“. Това е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагали при раждане.

Изказвам признание за труда и грижите за успешното сбъдване на най-съкровената мечта за всяко семейство – раждането на дете. Силата, търпението, любовта и себеотдаването са неизменна част от Вашата професия, а чаканият първи детски плач и мигът на първата среща на майка с рожба – най-голямата награда.“, пише в обръщението си кметът.

Днес от Родилното отделение бе изписана малката Мирай, която също получи специален подарък от кмета Алексиев. Тя е петото родено бебе през тази година в поморийската болница. За 2021 г., новорегистрираните деца в община Поморие са 211, като 79 от тях са родени в МБАЛ Поморие.