С много добро настроение, жители и гости на гр. Каблешково се събраха пред НЧ „Атанас Манчев 1920“, заедно да отброят секундите до запалването на светлините на коледната елха. Впечатляваща заря беляза началото на Коледно-новогодишните празници в града.

„Радостен съм, че на обновения център на гр. Каблешково, днес заедно запалихме светлините на коледното дърво. В навечерието на най-светлите християнски празници ви желая здраве и много усмивки. Бъдете щастливи, уважавайте се, обичайте се, вярвайте в собствените си сили и в успеха, защото само така, заедно, можем да продължим напред и да развиваме град Каблешково.”, пожела на присъстващите кметът Иван Алексиев, който бе гост на празничното събитие.

Кметът на Каблешково Ивайло Иванов също поздрави жители и гости на града с думите: „С наближаването на един от най-светлите християнски празници – Рождество Христово, нека да си пожелаем да запазим магията и силата на коледната нощ през цялата идна година, за да бъдем по-добри, да се обичаме повече и да имаме силата всеки ден да създаваме по едно малко чудо. А малките чудеса са един топъл жест, едно добро дело. Това са нещата, които ни сплотяват и ни правят по-силни. Затова искам да ви пожелая през новата година да бъдете здрави – вие, хората, които обичате и хората, които ви обичат. А сърцата и домовете ви да са изпълнени само с положителни емоции, вяра и любов.”

С песни, танци и стихчета децата от вокалната група при ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, ДГ „Радост”, възпитаници на музикалната школа при читалище „Атанас Манчев”, певческа група „Пъстра китка”, също поднесоха своите поздрави.

Празникът в град Каблешково ще продължи почти през целия ден на 18 декември 2021 г. (събота), когато децата ще могат да се снимат с шейната на Дядо Коледа, а дори и да го видят на живо. Музикалната програма ще е богата с любими български изпълнители, сред които: Любо Киров, Деси Добрева, Стефан Илчев, Стефан Диомов и 5-те Сезона, Фолклорен aнсамбъл Странджа и много други. Заповядайте!