Бургазлии провеждат инициатива за събиране на хранителни продукти, които ще бъдат дарени на възрастни самотни хора в Странджа. Кампанията е под надслов "Време с усмивки за самотни възрастни хора Коледа 2021" и ще се проведе за втора година.

Доброволците в кампанията предвиждат да направят подаръчни пакети и да посетят възрастните хора, за да ги зарадват не само с храни, но и с внимание за Коледа, съобщи Михаела Бошева, един от организаторите.

„Идеята е не само да дарим продукти на тези самотно живеещи хора, но да им отделим и време в което да си поговорим с тях, да ги изслушаме! При първата ни кампания през 2019 г. не можете да си представите, колко бяха щастливи от тези срещи. Тогава успяхме да обиколим 12 населени места в Малкотърновско и се срещнахме с около 60 души.“, добави тя.

В момента се събират хранителни продукти и в зависимост от събраното количество ще се уточни и броя на лицата, които ще бъдат посетени преди тази Коледа.

„Храните е хубаво да са пакетирани и с дълъг срок на годност. Може да се предоставят брашно, олио, ориз, боб, консерви. Желателно е да са закупени от голяма търговска верига, която дава сертификат за качество. Продуктите се събират в офис на ул. „Славянска“ №75.“

Повече за кампанията може да научите във фейсбук групата “Време с усмивки за самотни възрастни хора”, там е и графика, в който е посочено в кой ден и в кой времеви период се събират храните. Акцията по раздаването ще е през уикенда преди Коледа.