На снимката д-р Здравко Димитров, завеждащ отделение ПРОКТОЛОГИЯ в Международен медицински център ОН КЛИНИК БЪЛГАРИЯ, филиал Бургас

Проблемът с хемороидите датира още от древни времена, като съвременните данни сочат, че болестта обхваща 50% от населението на възраст. Проблемът е деликатен, за него се говори с неудобство и не се споделя.

Ако от дълго време страдате от хемороиди, бъдете психически готови, че на сутринта може да се появи кръв върху тоалетната хартия. Това е най-сериозният симптом и е препоръчително да се консултирате с проктолог при първа възможност. Опитът показва, че достъпните без рецепта свещички и мазила помагат за кратко и в най-леката фаза.

Какви са симпомите?

Парене, пробождане или сърбеж по време на дефекация, болезнена подутина в ануса са другите характерни оплаквания. С времето паренето и болката стават непоносими, а посещението в тоалетната се превръща в истинско мъчение. Впрочем, болката и усещането за дискомфорт далеч не са най-неприятните. Други нежелани последици са усложнения като тромбоза, гнойни възпаления и тежки чревни инфекции. Хемороидите са опасни и заради неочакваните кръвотечения, в някои случаи, водещи до състояние на анемия. Затова и съветът на лекарите е – незабавно на преглед при проктолог!

Лечение без операция и без болка в ОН КЛИНИК

До неотдавна радикалната операция беше единственото спасение. Тя обаче, не е достатъчно добро решение заради съпътстващите я разрези, шевове и дълъг следоперативен възстановителен период. В отговор медицината разработи бърз, нетравматичен, безкръвен и щадящ метод – латексно лигиране. ОН КЛИНИК, като водещ медицински център с верига от клиники по цял свят – внедри неоперативното лечение в България и вече 18 години ежедневно облекчава състоянието на десетки българи. След детайлен преглед се извършва и самата процедурата – бързо и безболезнено. Тя е миниинвазивна манипулация, при която хемороидният възел се прищипва със специален фин латексов пръстен. След не повече от 7 - 10 дена, лишен от приток на кръв, той отпада спонтанно по време на дефекация. Хемороидите изчезват без операция и без болка. А с тях и неприятните усещания, които блокират нормалното Ви ежедневие.

Комфортът е изцяло във Вашите ръце!

ОН КЛИНИК е част от най-голямата международна медицинска мрежа
ADVANCED MEDICAL INSTITUTE и има натрупан 18-годишен опит в
България в областта на неоперативното и безболезнено премахване на
хемороиди и анални фисури. Във филиалите в София, Варна, Бургас и Пловдив вече над 80 000 пациенти са решили проблема си бързо и надеждно.


Телефон за записване на час:
· 0700 1 19 19
· 0885 488 088
https://onclinic-bg.com/