Радетели на надежда подкрепиха благотворителна кауза на Комплексния онкологичен център в Бургас в помощ на онкоболни жени, като се включиха днес в организирания по този повод „Велотон“. Лекари, съмишленици, онкоболни и техни близки се включиха в инциативата, която се проведе днес под патронажа на актрисата Гергана Стоянова. Стартът на съвместното каране на велосипеди, което е част от поредицата „Спортувай с мисия КОЦ – Бургас”, беше даден пред корпус 3 на онкологичния център. В него се включиха д-р Консулова, д-р Миринчев, д-рНиколов, д-р Киселков, д-р Христов, д-р Костов, д-р Дочев, д-р Тусчиева, главна сестра Стоянова, старша сестра Димитрова, както и съмишленици на каузата. Тази година тя е закупуването на перуки за онкоболни пациенти.

„Мисля, че смисълът на популярността не е това да раздаваме автографи и да се тупаме в гърдите колко сме станали известни. Популярността е много нищожно понятие що се отнася до мащабите на България. Смисълът на това лицето ти да стане по някакъв начин известно дали с работата ти, дали с нещо, което си направил, е да бъдеш в помощ на хората. Защото когато се обърнеш назад, това което остава, е благодарността в очите на хората. Правя го от цялото си сърце и желание.“, каза актрисата Гергана Стоянова.

За каузата тази година тя подчерта колко е важно за самочувствието на една жена, тя да изглежда добре, да не забелязва съчувствени погледи край себе си. „Особено това важи за човек, който е намерил сили в себе си да се пребори със заболяването. Така че – апелирам към всички: Включете се в това! На всеки може да се случи. Всеки от нас има позната жена или приятел и приятелки, на които близка е боледувала от това. Направете го за тези жени: Включете се в кампанията!“, призова Гергана Стоянова.

Двигателите на инициативата получиха грамоти „Радетел на надежда“. Особено трогателен беше моментът, когато баща на починала от рак дъщеря подари перуки за пациенти на КОЦ-Бургас – ВИЖТЕ ТУК.

Спонсор на събитието днес беше "Победа“ АД и се организира с подкрепата на Община Бургас. На участниците беше осигурена тениска с логото на кампанията. Предоставени бяха и 20 общински велосипеда, като много от участниците дойдоха с лични.