Бащата Валери Вълчев намери сили в болка си след като само преди две седмици загуби дъщеря си Ружа Иванова на 43 години, която 2 години се е борила в карцином на гърдата. Днес той в нейна памет и с признателност към лекарите от Комплексния онкологичен център (КОЦ) – Бургас дари три перуки в помощ на онкоболни жени, както и 20 неизползвани бележки за кръв. Трогателният жест той направи днес, по време на благотворителна инициатива „Велотон” - съвместно каране на велосипеди на лекуващи, пациенти и техните близки, чийто патрон е актрисата Гергана Стоянова и е част от поредицата „Спортувай с мисия КОЦ – Бургас”.

43-годишната Ружа Иванова е била красива, енергична жена, занимавала се е със собствен бизнес, има две деца. Лекарите и специално един от водещите специалисти в КОЦ-Бургас доц. д-р Ася Консулова, многократно са опитвали да я убедят да се довери на науката и медицината и да се подложи на лечение. Тя обаче избрала друг път. Днес баща й с много мъка разказа за избора на дъщеря си.

„Тук съм в нейна памет, за да изкажа голямата болка и тъга, която имаме и благодарността към лекарския екип на КОЦ Бургас. Нашата дъщеря реши да се лекува по нетрадиционен начин и въпреки, че др Консулова беше назначена за неин лекуващ лекар, тя отказа химио и лъчелечение и пое по трънливи пътища с много срещи с врачки, енерготерапевти, билкари и други. Какъв щеше да бъде изхода днес от лечението с медицина не можем да кажем, но бих споделил: който реши - да използва нетрадиционни методи, но само, след като е минал през ръцете на нашите добри лекари. В памет на нашата дъщеря – останаха три перуки, които да отидат в ръцете на нуждаещите се, както и 20 неизползвани бележки за кръв. Считам, че ще бъдат от полза.“, каза бащата Валери Вълчев.

Каква е целта на благотворителната инициатива на КОЦ-Бургас – „Велотон“ – очаквайте след малко