България регистрира абсолютен рекорд на заразени с COVID-19 за седмица, без дори тя да е изтекла. 27 404 положителни проби от понеделник до събота! Тепърва ще добавяме случаите от неделя. Най-много заразени досега, на седмична база, бяха регистрирани през пролетта - 25 290 и през миналата есен - 23 267. Днешният рекорд ни разкрива изключително тревожна тенденция! Това обобщение направи днес сутринта бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Той посочи, че общата картина за хода на пандемията ни става ясна от данните в два дни: вторник, когато числата са с най-високи стойности, понякога с натрупване от уикенда; неделя, когато има чувствителен спад на случаите;

Днешните неделни 3354 положителни проби са с близо 50% повече от регистрираните миналата неделя и също са абсолютен рекорд от началото на пандемията, за последния ден от седмицата. Предишните върхови стойности са 2498 случая през ноември миналата година и 2541 през март. Всичко това ми дава оснавние да прогнозирам, че COVID-вълната ще продължи да ни залива поне още 10-15 дни. Предстои тежко изпитание! Пандемията се е изплъзнала от контрола на властите. Добро утро! След дълбок сън, продължил повече от година и половина, Румен Радев се събуди неделно и разбра, че България е затънала до гуша заради COVID-19. Привикал министри да им дърпа ушите и да се прави на рицар-спасител.

Радев, Кацаров, имитацията ви на мерки засега не дава друг резултат освен хаос в обществото и болниците. Не знам какъв Национален план за справяне с пандемията имате, но действайте! Няма време!“, смята Ангелов.