Млад мъж е загинал, а друг е с опасност за живота при инцидент, станал на 9-и октомври около 10.40 ч. в каравана към лунапарк между Mall „Бургас Плаза“ и магазин „Декатлон“. От обгазяване с битова газ е починал млад мъж. Той е 36-годишен пловдивчанин, обитаващ караваната заедно с 27-годишен мъж от село Свобода, община Камено - и двамата служители в атракциона.

Тялото на пловдивчанина е открито от работничка в увеселителния парк, която живеела в съседна каравана. По думите й вторият мъж бил в неадекватно състояние и не отговарял на повикванията й. 27-годишният служител е откаран от екип на “Спешна помощ” в УМБАЛ – Бургас, настанен е за лечение в отделение “Реанимация” в кома, с опасност за живота.

Тялото на пловдивчанина е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина”. При извършения оглед е констатирано, че караваната се отоплявала с газова печка, като газовата бутилка била монтирана извън караваната и свързана с гумен маркуч за печката. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.