„Искаме работа“ „Детските градини работят, детските центрове – не. Защо?“, „С мама в мола може! С тати в кафето може! Само с приятелчето ми в детски клуб – не може!“, това са част от плакатите и скандиранията, които могат да се видят и чуят в този час в центъра на Бургас. Представители на ресторанти, нощни клубове, парти агенции, дисководещи и други хора от бранша излязоха на протест пред сградата на Областна управа. Те няма да блокират улици и пътища, но се надяват този път да бъдат чути. Недоволството им е срещу заповедта на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, с която бяха въведени частични ограничения в работата на заведенията заради обстановката с коронавируса.

„Няма как да се работи до 23 часа, няма как да се работи с 50% капацитет, няма как да има здравни мерки, без икономически и социални. Готови сме да продължим до край, докато не се махне тази заповед на министър Кацаров и докато не се обсъдят с бранша и икономически и социални мерки.“, казаха участници в протеста. Някои от тях дрънчат с вилици, канчета и тави, за да привлекат вниманието на управляващите. Сред протестиращите в Бургас този път е и Ричард Алибегов – председател на Българската асоциация на заведенията. Недоволството в Бургас днес отново е под мотото "Бизнесът отвръща на удара".

От Областна управа шествието на заведенията се отправи по централната пешеходна улица "Александровска", като се спираше и аплодираше всеки ресторант или кафене, което е затворило към този час в знак на съпричастност към протеста.