Кметът Димитър Николов награди проф. д-р Добромир Пресиянов от СУ „Св. Климент Охридски“ и доктор Веселин Джендов от УМБАЛ – Бургас за приноса им в създаване на добри условия за развитие на децата в Бургас. Двамата получиха почетни плакети и грамоти в знак на признание към прилагането на научни разработки при реализирането на програмата за здравословна градска среда.

„Изключително съм благодарен за вашия принос в опазването на здравето на нашите деца и хуманната ви дейност. За нас е чест, че специалисти като вас ни сътрудничат в тази важна мисия“, каза кметът Димитър Николов.

„Усилията в тази посока трябва да бъдат дългосрочни. За мен няма съмнение, че Община Бургас ще бъде една от водещите в това отношение, както и в темповете на своето развитие. Ние сме готови да оказваме всякакво съдействие чрез натрупания опит, който имаме“, каза проф. д-р Добромир Пресиянов.

„Нашата мисия и програмата за здравословна градска среда намери и международен отзвук. Това до голяма степен се дължи и на подкрепата на Община Бургас, която даде първоначален тласък на тази инициатива“, допълни доктор Веселин Джендов от УМБАЛ – Бургас.