Прибирането на туристите в края на трите почивни дни задръстиха през целия ден днес основните пътни артерии в Бургас в посока от курортите на юг и север към АМ „Тракия“. Колони се образуваха на входа на града откъм Созопол, на бул. „Стефан Стамолов“ преди кръговото на изхода към София, както и на ул. „Транспортна“ в посока от Сарафово към магистралата. Мрачното време и бурният вятър допълнително накараха туристите да започнат да се изнасят още от ранния предиобед. Подобни задръствания в Бургас в края на сезона се образуват в следобедните часове, тъй като голяма част от плажуващите използват всяка минута за да събират тен и да се радват на морето.

В момента временно движението при км 110 на АМ "Тракия" в посока София се осъществява в една лента поради ПТП, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Затворена за движение е изпреварващата лента. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Още два инцидента затрудняват движението по автомагистралата, съобщиха от Нова телевизия. ПТП-та - с по два автомобила всяко, са станали на 120-ия и 140-ия километър в посока София. Катастрофите са само с материални щети.

Заради трите инцидента движението по АМ "Тракия" е затруднено и се е образувало километрично задръстване.