Екип от водещи лекари от Комплексния онкологичен център в Бургас ще проведе лекция в помощ на жените с карцином на гърдата. Тя ще се състои тази вечер от 18,30 часа пред Корпус 1 на КОЦ-Бургас.

„Лекцията ще е посветена на физиотерапевтичната и рехабилитационна помощ при жени с карцином на гърдата, като от страна на КОЦ – Бургас ще участват доц. Д-р Ася Консулова, медицински онколог и хирургът д-р Павел Хрусанов, който се занимава предимно с тази област. Ние работим в един екип , който в рамките на няколко дни – от диагнозата до лечението, извършва всичко по отношение на пациентите. Тази година имаме новорегистрирани 86 пациентки за първите 6 месеца. Общо в нашия регистър фигурират 4863 жени с карционам на гърдата от общо 35 хил. регистрирани онкоболни. Това е карциномът, който е един от най-честите, а при жените е на първо място.“, каза управителят на КОЦ-Бургас проф. д-р Христо Бозов.

„С пациентки, техните близки и колеги взаимно се учим един от друг, всеки от нас има своята област на практика. Имаме кинезитерапевт, който ще помогне с реално предоставена информация, както за ранната следоперативна рехабилитация, така и за по-късите периоди. Това ще бъде полезно, както за нас като екип, така и за пациентите. Това е изключително важно за подобряване на качеството на живот и за резултатите след хирургията.“, каза доц. Консулова.