Сега ще поискам да се запозная с материалите по делото. Разговарях с Деян. Не мога да коментирам. Като дойде моментът ще кажа каква е неговата защита. Това е дело за мярка за неотклонение. Това не е окончателното дело. Като дойде момент за решаване делото по същество, тогава ще коментираме каква е нашата защитна позиция, тогава ще мога да отговоря на въпросите, които ми задавате. Надявам се да не бъде променено обвинението в по-тежко. Това заяви адвокат Борислав Янков, който защитава обвиненият в лично укривателство ресторантьор Деян Дичев след зловещите убийства на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед в Бургас. В момента в Районния съд започва заседание по определяне мярката за неотклонение на Дичев. То ще се провежда чрез Скайп.

„Струва ми се, че има доза на съжаление, макар че сме нямали възможност да разговаряме кой знае колко. Предният път се видяхме при привличането като обвиняем. Не сме коментирали в детайли. Не мога да отговоря на въпроса дали се е страхувал.“, каза адвокатът.

Той ще настоява за по-лека мярка. „Не ми е разказал нищо“, каза той в отговор на въпрос защо оръжието на престъплението срещу Юмер е било скрито от Дичев.

З\ащитата ще се запознава с материалите по случая до 14,20 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!