Вече е доказано чрез ДНК-експертиза, че намереното разчленено тяло преди два дни в Гробищния парк в Бургас е на изчезналата в края на миналия октомври бургаска брокерка Теодора Бахлова. Това стана ясно на пресконференция на прокурор Йовита Григорова и директора на ОДМВР- Бургас старши комисар Калоян Калоянов днес. Поводът беше образуваните досъдебни производства по зловещите убийства на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед. Намерено е оръжието на престълението срещу Юмер Мехмед, както и лицето, което е укрило останките на трупа, предстои привличането му към наказателна отговорност за извършено престъпление от общ характер - т.нар. лично укривателство. Оръжието е открито във Военен клуб в Бургас, а лицето, което е посочило мястото е ресторантьорът Диян Дичев.

Тялото наТеодора Бахлова три месеца престояло в киселина. Обвинение за нейното убийство отново е повдигнато срещу бизнесмена Станимир Рагевски, който е обвинен и в убийството на Юмер Мехмед. Обвинението срещу Рагевски е за убийство с огнестрелно оръжие.

„При разкриването на допълнителни доказателства обвинението може да претърпи изменение в по-тежка квалификация. Продължават активните действия по разкриване на факти и обстоятелства за тези тежки престъпления с най-висока обществена опасност. Продължават огледи, претърсвания, изземвания. Работната версия е убийство с огнестрелно оръжие.“, каза прокурор Григорова. Откритото оръжие е със заличени номера.

Старши комисар Калоян Калоянов съобщи потресаващи подробности за извършеното убийство.

„Предполагаме, че убийството е извършено в деня на изчезването, след което тялото на убитата е положено в бидон, използван е силно корозиращ разтвор, чийто вид и концентрация предстои да бъдат изяснени. Престъплението е станало в жилище, което не е собственост на обвиняемия и не се обитава постоянно, но до което той има достъп. Бидонът е преместен в търговски обект, който не се ползва от доста време и там тялото е престояло в този съд и разтвор около три месеца. След това обвиняемият е предприел достатъчно действия, за да може да прикрие по някакъв начин извършеното престъпление. Останките от тялото бяха намерени в Гробищен парк, заровени в парцел на място където не е посещавано често от хора. Има още доста въпроси, на които трябва да се отговори и за които сме си изградили версии. Отговори ще дадат експертизите, както и процесионалните действия, така и оперативно -издирвателните. И двата случая бих определил като един пъзел с много малки частици, успяваме с успех да наредим този пъзел.“, каза старши комисар Калоянов.

Свидетел завел разследващите при останките, той е бил разпитан пред съдия.

Разследването се извършва не само по тези две конкретни убийства, разследването се разпростира и върху дейността на обвиняемите лица.

Диян Дичев е привлечен към наказателна отговорност, че е спомогнал на лице, извършило престъпление да се укрие, укриване на останки от трупа, както и укриване на оръжието на престъплението – пистолет. Спрямо него в момента се извършват процесуални действия.
Според прокурор Григорова в случая става въпрос за сериен убиец. През 94 година, макар и реабилитиран сега, е бил съден за кражба в особено големи размери която е била реализирана на територията на Военно отделение. Той е излежал 5 години лишаване от свобода. Той сега е подсъдим по дело за вещно укривателство, което е подсъдно на Районен съд-Бургас.

Диян Дичев също е бил осъждан.