Ловци и полиция откриха възрастен мъж в гората край Равадиново, 30-годишен от Царево се скри от бащата на приятелката си

img

За по-малко от четири дни, два са успешно приключените случаи по установяване местоположението на изчезнали лица, преди официално те да са обявени за издирване.

Първият от случаите е от 1-ви януари, когато в късния следобед в дежурната оперативна част на ОДМВР – Бургас е получено съобщение за изчезването на 82- годишен мъж от село Руен. Същият последно е забелязан между Руен и Айтос, докато управлявал лекия си автомобил „Фолксваген Шаран”, с разградска регистрация.

Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия от служители на сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” към ОДМВР – Бургас и Районни управления – Поморие, Созопол, Приморско, Средец, Руен и Малко Търново, тъй като с възрастния човек са проведени множество телефонни разговори, над 70 на брой, в които същият вероятно поради старческа деменция подава погрешни данни за местоположението си, както и за автомобила, с който се е придвижвал. Първоначално възрастния човек заявил, че е самокатастрофирал в района на село Факия, община Средец, впоследствие обяснил, че се намира в горска местност край Поморие, малко по-късно заявил, че е в района на Малко Търново, а впоследствие край село Равадиново.

Създадена е организация за издирването му, като са включени екипи на Районни управления – Приморско и Созопол, горски служители и ловци. Пенсионерът е открит в добро здравословно състояние в гориста местност над село Равадиново в близост до т.нар. „Кале”. Пренощувал е в гората, но благодарениe на високите температури, не е получил измръзване. След като е локализиран е предаден на служители от Районно управление – Руен по съответен ред с цел откарването му до дома му в с. Руен.

Вторият случай е свързан с изчезването на 30 годишен мъж от Царево, напуснал обитаваната от него къща в село Велика навръх Коледа.

Предприети са множество оперативно-издирвателни действия, като са разпитани живеещата на семейни начала с него, баща й и други познати. Локализиран е в района на вилна постройка в село Велика, където се криел от дни. Според обясненията му, причина за изчезването е страх от саморазправа, след възникнал скандал с бащата на приятелката му. Мъжът не изчезва за първи път, като и в предишни случаи обясненията за постъпките му са били неадекватни и провокирани от употребата на алкохол.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Убийство в Карнобат

Никулден 2020

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас