По повод Рождество Христово кметът на Поморие Иван Алексиев отправи поздрав към жителите на морската община.В него се казва:

Уважаеми поморийци и жители на община Поморие,

Приемете моите най-искрени благопожелания по случай големия християнски празник – Рождество Христово! Посрещнете тези светли празници с вяра в доброто, смирение и топлина в сърцата.

Нека духът на Коледа Ви дари със спокойствие и оптимизъм за по-доброто, което предстои. Бъдете здрави, защото няма по-хубаво нещо от това. Магията на Коледа е да съумеем да подарим обич и внимание, да бъдем сплотени въпреки трудностите и предизвикателствата, пред които животът ни поставя.

И нека в тези дни не забравяме и онези, които първи понасят тежестта на времето, в което живеем – лекари, учители и всички, които смело се борят за нашето физическо и духовно здраве. Благодаря на всички тях и не на последно място отправям поздравленията си към по-малките жители на общината – учениците, които макар и в нелеката и сложна за тях обстановка, показаха своите умения, музикални и спортни таланти и воля, с която постигнаха отлични резултати в образованието и културата. Гордеем се с техните постижения, защото чрез тях те представят не само себе си, но и Поморие.

Нека вярата, съпричастността и отговорността бъдат нашата опора и занапред!

Честито Рождество Христово!

Иван Алексиев

Кмет на Община Поморие