Слънчевите деца от 4 „а” клас в училище „Христо Ботев” в Поморие успяха да изработят над 100 картички, които да зарадват възрастни хора за празниците. Те ще бъдат разнесени от Домашния социален патронаж – Поморие, заедно с храната. Нека детските творения озарят празниците на най-нуждаещите се, смятат организаторите на инициативата.

И тази година Кабинетът за социална превенция към МКБППМН – Община Поморие успя да осъществи своята благородна инициатива – коледни картички за самотните възрастни хора в общината, изработени от ученици. Всяка една красота сътворена от дете ще донесе искрица топлина на някоя баба или дядо. Топлите пожелание ще направят Коледата им специална.

„Много от възрастните хора ще прекарат тази Коледа и Нова година в самота и изолация. Някои от тях си нямат никого, а дори и да си имат, в тази световна пандемия, не могат да имат контакти с външния свят. Коледа е специален момент за всеки от нас. В тази трудна година можем да направим празниците малко по-светли.“, смятат инициаторите.